Smart

Elbilsladdning

Greenely har utvecklat en tjänst som gör att laddningen utförs under de timmarna då elpriset är som billigast - helt automatiskt. För dig med elbil finns det möjlighet att spara upp till 50% av kostnaden med vår smarta teknik.

Bli elkund idag och börja spara!

Kom igång nu!

Hur fungerar det?

Det är väldigt enkelt - du sätter in laddkabeln till bilen och bestämmer när laddningen ska vara slutförd. Våra algoritmer identifierar därefter de timmar då elpriset är som billigast och laddar bilen automatiskt till den önskade batterinivån. Smartast i världen helt enkelt.

Ladda smart!

Full elbilskoll

I appen kan du följa bilens batterinivå, laddningsstatus och följa elpriset live när elbilen laddas. Få superkoll på din elbil och laddning med Greenely.

Koppla upp din elbil i apppen

Tanka för planeten!

Tanka din bil med 100% förnyelsebar el märkt med Bra Miljöval. För dig med solceller så laddar du din elbil med din egna produktion. Hållbart på riktigt.

Kom igång nu!

Elbilsmärken

Just nu stödjer vi Tesla, Volvo, KIA, VW, BMW, Audi + många fler bilmärken. Totalt finns det stöd för 13 bilmärken vilket gör Greenely till den största plattformen för smart elbilsladdning i Sverige!

10 000+ elbilsladdningar utförda

Greenely har redan utfört över 10 000 laddningar och därigenom optimerat elbilsladdning utefter elpriset för våra kunder - helt automatiskt. Tillsammans sänker vi elkostnaden samt minskar belastningar på elnätet, bra va?

.

Hitta bästa laddboxen för dina behov

Det kan vara svårt att välja rätt laddbox utifrån dina behov. Därför erbjuder Greenely i samband med partners personlig rådgivning vid valet av laddbox till din elbil.

Få offerter från våra partners

FAQ

Hur går Smartladdning till?

Genom att koppla upp din elbil i appen kan vi schemalägga laddning för din bil. Med smartladdning görs detta baserat på det aktuella elpriset. Då sätter appen ett laddningsfönster där det blir billigast för dig att ladda bilen och nå önskad batterinivå till den tid du ställer in i appen.

Hur går det till rent praktiskt när ni kopplar upp er mot min bil?

Du kopplar upp bilen med dina egna inloggningsuppgifter till bilen via vår inloggningsportal. Detta är för att ingen annan ska kunna koppla upp mot din bil.

Måste jag vara elkund hos Greenely för att testa Smartladdning?

Nej, tjänsten är tillgänglig för alla våra användare oavsett om du är elkund eller inte. För att få finansiellt incitament med att använda Smartladdning kräver det dock att du har ett timprisavtal för att ta del av besparingen.

Kan jag ladda varifrån som helst?

Du kan använda smartladdning var du vill. Via inställningarna (där du lade till bilen) kan du lägga till fler platser. Det är en stor fördel om du har timprisavtal för elen på platserna du vill ladda bilen. Då har du störst nytta av smartladdning.

Hur optimerar Greenely mina kostnader?

Istället för att bilen laddar fullt direkt när du kopplar in den så sätter vi ett schema för när det blir billigast. Bilen laddas i det billigaste laddningsfönstret.

Kommer ni lägga till fler bilmärken?

Vi jobbar kontinuerligt med att addera fler bilmärken. Håll utkik för nya lanseringar inom kort!

Kan jag integrera min laddbox för att använda Smartladdning?

Inte just nu men detta är något vi kommer addera inom kort. Om du har en laddbox med smartladdningsfunktioner eller lastbalansering kan detta skapa konfilkt med bilens smartladdning. Vi rekommenderar inte att aktivera smarta funktioner på båda samtidigt.

Vilka är det som ger rådgivning vid val av laddbox?

Det är våra certifierade partners som är experter inom området och som specialiserar sig just på laddboxar.

Hur kan jag få reda på mer information om denna funktion?

Om du fortfarande har frågor kring funktionen kan du alltid skriva in till vår support direkt i appen eller maila till support@greenely.se