Smartladdning av din elbil

Ladda din elbil smart med Greenelys nya funktion. Ladda när elpriset är som lägst och spara pengar samtidigt som du belastar elnätet så lite som möjligt.

Optimera min elbilsladdning utifrån elpriset

Hur fungerar det?

Greenely har utvecklat en algoritm som beräknar hur lång tid det tar för din bil att laddas till din önskade batterinivå. Därefter identifieras de billigaste timmarna inom din tidsram och laddar automatiskt din bil under dessa timmar för att få en så låg kostnad som möjligt samtidigt som vi minskar belastningen på elnätet.

Bli elkund och ladda smart nu

Kompatibilitet

I nuläget stödjer Greenely smartladdning följande elbilsmärken. Vi arbetar löpande med att kunna koppla upp och addera ännu fler bilmärken och näst på tur är Mercedes som lanseras inom kort.

Koppla upp din elbil nu

Koppla upp din elbil nu

Ladda ner Greenely-appen

Om du inte redan gjort det behöver du ladda ner appen och skapa ett konto helt kostnadsfritt

Koppla upp din elbil

Därefter behöver kan du enkelt koppla upp din elbil i appen

Smartladdning med Greenely

Sedan är det bara att sätta igång med Smartladdning via Greenely för att både spara pengar och ladda mer klimatsmart.

Hitta bästa laddboxen för dina behov

Det kan vara svårt att välja rätt laddbox utifrån dina behov. Därför erbjuder Greenely i samband med partners personlig rådgivning vid valet av laddbox till din elbil.

Få offerter från våra partners

Hur går Smartladdning till?

Genom att koppla upp din elbil i appen kan vi schemalägga laddning för din bil. Med smartladdning görs detta baserat på det aktuella elpriset. Då sätter appen ett laddningsfönster där det blir billigast för dig att ladda bilen och nå önskad batterinivå till den tid du ställer in i appen.

Hur går det till rent praktiskt när ni kopplar upp er mot min bil?

Du kopplar upp bilen med dina egna inloggningsuppgifter till bilen via vår inloggningsportal. Detta är för att ingen annan ska kunna koppla upp mot din bil.

Måste jag vara elkund hos Greenely för att testa Smartladdning?

Nej, tjänsten är tillgänglig för alla våra användare oavsett om du är elkund eller inte. För att få finansiellt incitament med att använda Smartladdning kräver det dock att du har ett timprisavtal för att ta del av besparingen.

Kan jag ladda varifrån som helst?

Du kan använda smartladdning var du vill. Via inställningarna (där du lade till bilen) kan du lägga till fler platser. Det är en stor fördel om du har timprisavtal för elen på platserna du vill ladda bilen. Då har du störst nytta av smartladdning.

Hur optimerar Greenely mina kostnader?

Istället för att bilen laddar fullt direkt när du kopplar in den så sätter vi ett schema för när det blir billigast. Bilen laddas i det billigaste laddningsfönstret.

Kommer ni lägga till fler bilmärken?

Vi jobbar kontinuerligt med att addera fler bilmärken. Håll utkik för nya lanseringar inom kort!

Kan jag integrera min laddbox för att använda Smartladdning?

Inte just nu men detta är något vi kommer addera inom kort. Om du har en laddbox med smartladdningsfunktioner eller lastbalansering kan detta skapa konfilkt med bilens smartladdning. Vi rekommenderar inte att aktivera smarta funktioner på båda samtidigt.

Vilka är det som ger rådgivning vid val av laddbox?

Det är våra certifierade partners som är experter inom området och som specialiserar sig just på laddboxar.

Hur kan jag få reda på mer information om denna funktion?

Om du fortfarande har frågor kring funktionen kan du alltid skriva in till vår support direkt i appen eller maila till support@greenely.se